Sudsko veće Višeg suda u Čačku osudilo je Dušan Babić na 18 godina zatvora, Nemanju Kovačevića na sedam godina robije, dok je Bojan Miljković osuđen na 10 meseci kućnog zatvora.

 

U Višem sudu u Čačku jutros su saopštene presude optuženima za nasilje na Trgu ustanka u Čačku u kojem je 23. aprila 2016. godine, oko tri sata ujutru, ubijen u obračunu dve grupe navijača Aleksandar Jaćimović.

Čačanin Dušan Babić koji je po optužnici odgovarao za ubistvo Aleksandra Jaćimovića osuđen je na 18 godina zatvora, zbog krivičnog dela teškog ubistva.

Nemanji Kovačeviću iz Čačka, koji je u tom obračunu nožem ranio Vladana Bankovića iz Negotina, izrečena je kazna od sedam godina robije, jer je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, dok je Bojan Miljković osuđen na kaznu kućnog zatvora u trajanju od 10 meseci zbog nasilničkog ponašanja.

Presudu je izreklo veće kojem je presedavao Branko Milovanović, ističući, u obrazlažujućoj reči, kako se nada da će ovakve presude i kazne zaustaviti nasilje među mladim ljudima u Srbiji.

Čitav postupak je, inače, što je neobično u našim okolnostima, završen za manje od 12 meseci, računajući od kritičnog događaja do prvostepene presude.