Rutović je osuđen za nanošenje teških telesnih povreda, nezakonitu proizvodnju i držanje oružja i nasilničko ponašanje u sauzvršilaštvu, a Mumin za nanošenje teških telesnih povreda u pomaganju, nezakonitu proizvodnju i držanje oružja i nasilničko ponašanje u sauzvršilaštvu.

Muminu je ukinut pritvor u kome je bio od 3. oktobra 2017. i danas će biti pušten na slobodu.

Rutović je u bekstvu i sudilo mu se u odsustvu. Telohranitelj Mumina je priznao da je Rankoviću naneo teške telesne povrede, ali je negirao da je na njega i pucao.

Slavko Petrić, branilac obojice, kaže da bi presuda bila blaža da je sud prihvatio da ispita argumente koji, prema njemu, govore pre svega o Rutovićevoj neuračunljivosti, što bi dovelo do blažih kazni i najavljuje žalbu u zaonskom roku od 15 dana.

Ranković, koji je vlasnik televizije “Hepi” i kompanije “Imvej”, tokom suđenja je tvrdio da se ne seća šta se dogodilo, zbog čega se nije pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za oštetu.

Po optužnici, Rutović i Mumin su došli u hotel “Prag” 22. marta 2017. oko 20.30 i nakon verbalnog sukoba Rutovića i Rankovića, naneli mu teške telesne povrede.

Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu, a Rutović da mu je pucao u noge.

Potom su ga, prema optužnici, zajedno sa još jedim NN licem udarali flašama i čašama u glavu i pobegli iz hotela.loading...