Pretežno suvi kolovozi, mogući odroni

Vožnja
Freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Vozače očekuju pretežno suvi kolovozi sa mogućom slabom maglom i sumaglicom po kotlinama i dužinom rečnih tokova, ali tokom dana se očekuju povremeni pljuskovi i upozoravaju se vozači da paze zbog vlažnih kolovoza i mogućih odrona, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Najučestaliji odroni su kroz gdeličku i sićevačku klisuru, dolinom Ibra i Drine, te se poseban oprez tu savetuje vozačima.

Prema podacima Uprave granične policije zadržavanja putničkih vozila graničnim prelazima kreću se od 15 do 30 minuta.

U periodu od 07.00 do 18.00 časova, zbog radova na redovnom održavanju biće izmenjen režima saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), na delu od petlje Velika Plana do petlje Požarevac, u smeru Niš-Beograd. Saobraćaj će se obavljati preticajnom trakom, a biće zatvorena vozna i zaustavna traka.

Do 31. maja na državnom putu I A reda broj 1, deonica od petlje Vodanj do petlje Mali Pozarevac, u oba smera, u periodu od 07.00 do17.00 časova izvodiće se radovi na košenju i sakupljanju trave u punom i srednjem pojasu autoputa.

Do 31. maja u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1, od naplatne stanice ,,Bubanj Potok“ do petlje ,,Mali Požarevac“, izvodiće se radovi na košenju i skupljanju trave u putnom i srednjem pojasu , u oba smera.

Zbog radova na obilaznici oko Beograda izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, na obilaznica oko Beograda kod petlje Batajnica u dužini od 4,3km. Radovi se odvijaju desnom stranom autoputa u smeru Novi Sad-Beograd, dok će se saobraćaj obavljati levom stranom autoputa i to dvosmerno.

Zbog radova na autoputu Beograd-Niš u zoni petlje Vodanj do daljeg je zatvoreno
isključenje ka Smederevu iz smera Beograda ka Nišu.

Na državnom putu I A reda broj 1, (autoput E -75) zbog radova na postavljanju odbojne ograde, na deonici od petlje „Zmaj“ do naplatne stanice „Beograd“ na Bubanj Potoku, u vremenu od 09.00 do 17.00 časova, (svakog dana, ukoliko vremenski uslovi dozvole), biće izmenjen režim saobraćaja. Tokom radova, po fazama, u dužini od 300 metara, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna kolovozna traka a saobraćaj će se odvijati voznom i brzom saobraćajnom trakom.

U vremenskom periodu od 07.00 do 19.00 časova, nastavljaju se radovi na
sanaciji kolovoza na državnom putu I A reda, kod petlje „Dobanovci“, u smeru
Beograd-Šid.

Zbog radova na delu državnog puta I A reda broj 1 u voznoj traci, za saobraćaj je zatvorena desna strana autoputa Beograd-Niš na deonici između naplatnih stanica “Vodanj” i “Ralja”. Saobraćaj se preusmerava privremenom saobraćajnom signalizacijom u preticajnu saobraćajnu traku leve strane na smer Niš-BG. U vreme ovih radova biće zatvoreno isključenje sa autoputa na petlju Kolari, zbog čega se saobraćaj usmerava na petlju Ralja.

Na delu državnog puta I/A reda br 44 (autoputa E/75), NI-LE-VR u neposrednoj
blizini mosta na reci Južnoj Moravi, u blizini naselja “Đžep” u smeru LE-VR u dužini
od 200 m, saobraćaj je preusmeren na levu traku autoputa.

Zbog radova na rehabilitaciji mosta preko reke Belice, na državnom putu I A reda broj 1 (autoput E-75), na deonici između Batočine i Jagodine, u smeru Niš-Beograd izmenjen je režim sabraćaja. Radovi će se izvoditi u levoj kolovoznoj traci autoputa u smeru Niš-Beograd, dok će se na desnoj kolovoznoj traci u zoni mosta saobraćaj obavljati dvosmerno.loading...