PRETI LI NAM NESTAŠICA? Potrošnja vode DRASTIČNO POVEĆANA, najkritičnije u prigradskim naseljima!

voda
pixabay.com

Potrošnja vode je tokom proteklih dana naglo skočila, pa se na građane apeluje da budu štedljivi naročito tokom vrelih letnjih dana.

 

Tokom proteklih nekoliko dana sa povećanjem dnevnih temperatura vazduha, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” stalnim merenjima na vodovodnim distributivnim sistemima registrovalo je značajno povećanje potrošnje vode, posebno u rudnim delovima prestonice, navodi se u saopštenju koje je medijima prosleđeno iz Beoinfo.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević je istakao da je ta potrošnja posebno visoka u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok i Zuce, što ukazuje na nenamensko trošenje vode.

On je ukazao da je to preduzeće blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi se spremno dočekao letnji period, kao i da je maksimalnim angažovanjem svih svojih kapaciteta obezbeđena dovoljna količina vode za sve korisnike u Beogradu.

– Ako se izuzmu pojedina podavalska naselja, nema poremećaja u potrošnji vode, zbog čega apelujemo na sugrađane u tim delovima grada da troše namenski vodu. Pre svega da smanje aktivnosti na navodnjavanju poljoprivrednih i zelenih površina, polivanju i hlađenju pločnika i pranju vozila – istakao je Đorđević za Beoinfo.

On je rekao da će BVK, ako budu prinuđeni pristupiti preusmeravanju vode po određenim delovima na po 12 sati, posebno kada je reč o naselju Zuce, kako bi vodom bili obezbeđeni i oni sugrađani koji se nalaze u neravnopravnom položaju.