PRETI NAM NESTAŠICA: Pojedina naselja u BEOGRADU više od 24 sata BEZ VODE!

Slavina
Pixabay.com

Naselje Gaj u Barajevu, Skela, Ušće, Ratari, Grabovac i Mislođin u Obrenovcu, delovi Lazarevca više od 24 sata su bili bez vode, kako zbog kvarova, tako i zbog prekomerne potrošnje, zbog koje su, kako tvrde nadležni, proizvodni kapaciteti na minimumu!

 

Žitelji Barajeva još od 13. januara muče muku sa suvim slavinama, a od tada gotvo da ne dobijaju nikakve informacije kada će snadbevanje biti i normalizovano. Mnogi od njih tvrde da za naselje od 5.000 stanovnika nije ni bilo cisterni, a da je tek od skoro dodeljena samo jedna.

Iz JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” tvrde da se već tri dana troši voda kao u letnjim mesecima, pogotovo u prigradskim naseljima.

Potrošnja, pogotovu u rubnim delovima grada, tokom noći je kao u letnjim mesecima. U Barajevu se abnormalno troši. U naseljima, kao na primer Borča, neki majstori su verovatno imali nenormalan savet da od smrzavanja cevi sačuvaju odvrnutim slavinama – rečeno je iz “Beogradskog vodovoda”.

Ipak, napominju da ne prebacuju odgovornost u celosti na građane.

Radimo kontrole vode, imamo mnogo kvarova na mreži. U narednim danima pokušaćemo da utvrdimo gde curi. Juče su zato od 16 do 21 sat viši delovi Novog Beograda ostali bez vode ili su imali umanjen pritisak – dodaju iz ovog preduzeća.

Ogorčeni i besni bili su i Obrenovčani u obodnim naslejima kod kojih su suve slavine bile 24 sata, ali i bez obaveštenja kada će voda i stići. A problema ima i na Voždovcu, posebno u podavalskim naseljima, Lazarevcu, Grockoj…

Iako je prethodni apel da se smanji potrošnja urodio plodom, nadležni tvrde da i dalje nije napravljena dovoljna ušteda.

Nalazimo se na ivici proizvodnje a razlog je što jedan broj građana iz prigradskih naselja stalno drži slavine otvorenim jer veruju da na taj način mogu da spreče zaleđivanje vode u cevima, što je zabluda. Zato apelujemo na građane da smanje potrošnju. Ovo je trenutno najveći komunalni problem u gradu – rekao je juče gradski menadžer Goran Vesić.