PRIČA IZ PROKUPLJA O KOJOJ BRUJU INTERNET: Doktor odbio da pregleda pacijenta, intervenisao otac, pa OBEZBEĐENJE

Doktor
Foter / Medill DC / photo on flickr

U Domu zdravlja u Prokuplju došlo je do incidenta između pacijenta i doktora, a intervenisalo je i obezbeđenje Doma zdravlja!

 

Sukob je izbio, kako tvrdi Dragan Đorđević, otac mladića koji je došao na pregled, kada izabrani lekar nije hteo da pregleda njegovog sina.

U Domu zdravlja kažu da će se u ponedeljak ispitati ceo slučaj. 

– Moj sin (19) imao je jaku prehladu i temperaturu i prethodnog dana pio je brufene. Čekao je da njegov izabrani lekar bude u smeni i otišao je na pregled, jer mu je grlo bilo u katastrofalnom stanju. Pre toga je opet kući popio brufen. Kada se javio lekaru na Opštem odeljenju, ona je rekla da mora da zakaže pregled. Požalio joj se na visoku temperaturu i bolove u grlu, ali je nakon što je sestra izmerila mom sinu temperaturu, koja je zbog brufena pala, rekla da mora da zakaže i da neće da ga pregleda – kaže Dragan Đorđević, a piše sajt Prokupljenadlanu.rs.

On dodaje da je najstrašnije što mu je pregled zakazala tek za sredu 6.decembra. 

– Sin me je pozvao i ja sam napustio posao i došao u Dom zdravlja da vidim zašto neće da ga primi. Bio sam prilično uzbuđen zbog svega jer mi je neshvatiljiv takav odnos prema pacijentu. Upao sam u polemiku sa lekarom i ona je pozvala obezbeđenje, koje me je izbacilo. Kod lekara niko ne ide bez preke potrebe i ovoga puta mom sinu je zaista bilo loše, a ona mu zakazuje pregled za šest dana. To je nečuveno i takav odnos je nepreihvatljiv za svakog čoveka – tvrdi Đorđević. 

Nakon toga on je odveo sina u Hitnu službu, gde mu je potvrđeno da ima ozbiljnu upalu grla i data mu je terapija. Đorđević, koji živi u obližnjem selu Vodice, odmah je obavestio i zdravstvenog inspektora. 

– Neću da stanem, jer smatram da je odnos lekara potpuno neprimeren. Razumem da je gužva i da treba strpljenja, ali i prema životinjama se bolje odnose. I sada imam problem, jer verovatno mog sina niko neće da pogleda posle ovog, ali ne odustajem. jednom mora da se stane sa tim bahatim odnosom prema ljudima – razočaran je Đorđević. 

Direktorka Doma zdravlja u Prokuplju Zorica Momčilović kaže da trenutno ne može da da konkretunu izjavu, jer se incident desio u petak popodne, a vikend je. 

– U ponedeljak ćemo se obavestiti o detaljima. Videćemo o čemu je reč, pa ćemo nakon toga moći bilo šta bliže da kažemo – rekla je direktorka.