PRIČA KOJA SLAMA SRCA: Sedmogodišnji dečak pokušao da proda medu kako bi kupio hranu

Plišani meda
Pixabay.com

Jedan sedmogodišnji dečak iz Amerike hteo je da proda svog plišanog medu kako bi kupio hranu za sebe i svoja tri brata.

 

Roditelji dece su uhapšeni nakon što je jedan od dečaka pronađen kako pokušava da proda svoju plišanu igračku da bi nahranio braću, piše Indipendent.

Policajac Stiv Danam iz Franklina u Ohaju kaže da je pronašao dečaka ispred supermarketa, bosog i kako drži veliku plišanu igračku.

– Odveo sam ga u obližnji restoran kako bi nešto pojeo, a ostale kolege su otišle do dečakove kuće i tamo videli da deca žive okruženi prljavštinom i mačijim urinom – rekao je policajac.

Njihovim roditeljima je zakazano saslušanje iako su se izjasnili da nisu krivi, a Služba za zaštitu dece je dečake odvela kod rođaka.

U policijskom izveštaju stoji da su dečaci probudili roditelje kada je policija stigla, kao i da oni nisu ni bili svesni da im je sedmogodišnji sin odsutan. Oni su zanemarivali čišćenje kuće, imali zalihe insekata i pokvarene hrane i time doveli u opasnost zdravlje i bezbednost dece.

Priča o ovom sedmogodišnjem dečaku dirnula je celu Ameriku, pa su tako donacije pristizale sa svih strana. Dečak je rekao da su on i braća do sada dobili nekoliko stotina dolara.loading...