Priče iz Italije koje slamaju srca: Dečaci preživeli zemljotres samo zbog JEDNE REAKCIJE NJIHOVE BAKE

Zenljotres
Twitter/@Framalaguti

Raste broj žrtava zemljotresa u Italiji, povređenih je na stotine. Veruje se da je mnogo ljudi i dalje zatrpano pod ruševinama, pa se potraga nastavlja.

 

Broj poginulih u zemljotresu koji je juče pogodio Italiju premašio je 250, saopštila je spasilačka služba.  Kako se navodi, oko 200 žrtava izvučeno je ispod ruševina samo u gradu Amatriče. 

Zabeleženo više od 470 naknadnih potresa

Nastavljena potraga za preživelima u centralnoj Italiji posle snažnog zemljotresa koji je pogodio to područje.  

Više od 470 naknadnih potresa zabeleženo je u Italiji od snažnog zemljotresa koji je u sredu ujutro pogodio centralnu Italiju, javlja italijanska agencija Ansa.

Geolozi kažu da su naknadni potresi normalni.

– Naknadni potresi se nastavljaju na način dosledan teorijskim modelima – navode geolozi. 

 

U Norči, koja se nalazi oko 170 kilometara severozapadno od Rima, bio je epicentar i jučerašnjeg zemljotresa od 6,2 stepena Rihterove skale, koji je gotovo sravnio sa zemljom gradove Amatriče, Akumoli i Peskara del Tronto. 

Gotovo 4.300 spasilaca uz pomoć teških mašina i buldožera ali i golim rukama raščišćavaju ruševine u potrazi za preživelima, a koriste se i specijalno obučeni psi tragači.

Broj preživelih i poginulih koji se još nalaze pod ruševinama nije poznat. 

Priče od kojih se diže kosa na glavi

 

Pojedinačne priče koje stižu iz Italije slamaju i najtvrđa srca. Među žrtvama je devetomesečna beba devojčica čiji su roditelji preživeli, 18 meseci stara beba i još dva mala deteta koja su poginula sa roditeljima.

Dva dečaka, uzrasta od četiri i sedam godina su spaseni brzom i pametnom reakcijom njihove bake, koja ih je ugurala ispod kreveta. Ona je takođe preživela, ali je izgubila muža. 

U selu Peskara del Tronto spasioci su, pošto je 17 sati bila zatrpana u ruševinama, izvukli živu desetogodišnju devojčicu.

Preživeli u Amatričeu noć su proveli u šatorima postavljenim na fudbalskom terenu kao privremenom smeštaju a najosetljiviji – stari i deca smešteni su u jednom sportskom objektu.

Migranti koji traže azil u Italiji pomažu pri spasavanju žrtvi u selu Peskara del Tronto, javlja RAI. Kamioni odnose šut sa ulica Amatriča kako bi Hitna pomoć i vatrogasci mogli da pomognu povređenima, prenosi Rojters.loading...