PRINUĐENI NA RADIKALAN KORAK: Stanari hotela Bristol stupili u štrajk glađu

Preostali stanari hotela Bristol u Beogradu stupili su danas u štrak glađu zbog, kako navode, "ugrožavanja lične i porodične sigurnosti i onemogućavanja najosnovnijih uslova za život" isključenjem grejanja, lifta, fiksne telefonije i struje.

printscreen/youtube.com/MyWayLife

Kako su naveli za Televiziju N1, oni su bili prinuđeni da preduzmu takav radikalan korak.

– Na ovakav korak smo se odlučili jer se borimo za svoja prava, jer je očigledno da pojedine institucije žele da nas primoraju da sami napustimo smeštaj, a da nam nisu ukinuli rešenje po kojima smo smešteni u hotelu Bristol. I dalje se pitamo šta je sa stanovima koje je Grad Beograd dao za rešavanje decenijskih problema s kojima se borimo – rekao je penzionisani zastavnik i stanar Bristola Dragan Stojanović za N1.

Kako je Stojanović kazao, iz Ministarstva odbrane tvrde da su im nudili stanove i razna rešenja, ali da za to nemaju nikakav pisani dokument.

– Zimus je stanarima tog hotela isključeno grejanje, zatim i lift, pa su najavljene restrikcije struje. Stanari su ipak poručili da odatle neće izaći dok ne dobilju svoje stanove – dodao je on.

Kako su stanari poručili, štrajk gladđu će prekinuti kada im se omoguće normalni uslovi života.

– U hotelu Bristol, u kome je ostalo još 11 porodica vojnih lica, u utorak je isključena struja, a isključeni su i fiksni telefoni – rekao je Stojanović.

Objekat hotela Bristol, prema ugovoru Srbije sa kompanijom “Beograd na vodi”, pripao je toj kompaniji.