PRINUDNO PRIZEMLJENJE: Putnici krvarili iz ušiju i očiju, a kada su sleteli nastao je horor! (VIDEO, FOTO)

Putnici irske niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanair) izrazili su danas gnev zbog odnosa te firme prema njima posle prinudnog sletanja u Nemačku.

printscreen/twitter.com/Minerva Galvan

Oni su za nemačke i irske medije opisali kroz šta su prošli tokom sinoćnjeg leta od Dablina do Zadra i posle prinudnog sletanja zbog pada pritiska u kabini aviona, prenosi Asošiejted pres.

Zbog pada pritiska, ispale su maske sa kiseonikom, a putnici su naveli da su osećali jak bol u ušima dok avion nije sleteo na aerodrom Frankfurt-Han.

Nemačka policija je saopštila da su 33 od 189 putnika prebačena u bolnicu zbog mučnine, bolova u ušima i vrtoglavice. Svi su pušteni iz bolnice posle ukazane pomoći.

Putnica iz Španije Minerva Galvan Domenek izjavila je za Špigel da putnicima, od kojih su neki imali krvarenje iz ušiju, usta ili nosa, 45 minuta nije dozvoljeno da izađu iz aviona posle sletanja.

Ona je kazala da su mnogi putnici morali da provedu noć na aerodromu, a da su neki ležali na podu, prenosi Špigel.

Putnik Konor Brenan rekao je za list Ajriš tajms da su “aerodromsko osoblje i pripadnici Crvenog krsta dali sve od sebe, dok ljudi iz Rajanera nije bilo nigde”.

– Pokazali su šokantan nedostatak empatije za svoje putnike, koji se gotovo graniči sa nehumanošću – rekao je Brenan.

Rajaner je saopštio da su putnici dobili osveženje, ali da je bilo “nedovoljno dostupnog smeštaja”.

Neki od putnika nastavili su danas do Zadra drugim letom.

Aerodrom Frankfurt-Han već dugo je glavna baza Rajanera.

Rajaner se dugo suočava s optužbama da im je usluga loša, kao i ponašanje osoblja kompanije prema putncima. Piloti Rajanera stupili su prošle nedelje u štrajk u Irskoj, a obustavu rada su najavili i za 20. i 24. jul.loading...