PRIPREMITE SE: Danas paklena vrućina, a večeras POTPUNI PREOKRET

Leto Vreme Štrand
Beta

Republicki hidrometeorološki zavod upozorio je da se uveče, tokom noći i u ponedeljak u pojedinim delovima Srbije očekuju kratke vremenske nepogode.

 

Kako se navodi u saopštenju RHMZ-a, danas uvece na severu i zapadu, tokom noći i u ponedeljak i u ostalim krajevima Srbije, ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i pojavom grada.

U Beogradu će tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren vetar, dok se u večernjim satima očekuje naoblačenje i osveženje s povremenom kišom ili kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće oko 24, a najviša dnevna oko 32 stepena.

Od srede se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, a samo je u petak moguće novo prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima.

Podsećamo, jake kiše praćene gradom napravile su i u prošlu nedelju velike probleme u Beogradu. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana. 

Nakon toga, isto se dogodilo i sutradan, u ponedeljak, kada je nevreme praćeno gradom, jakim vetrom i grmljavinom pogodilo je Beograd.

Na društvenim mrežama objavljenje su brojne fotografije grada koji je od veličine klikera pa do čak veličine šljive i skoro poput teniske loptice.

Najteže je bilo u Pančevu gde je padao grad veličine pesnice.