PRIPREMITE SE ZA OPŠTI HAOS: Stiže oluja, mogući lokalni pljuskovi i GRAD!

Oluja
Pixabay.com

Na teritoriji Srbije na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Nevreme koje je već zahvatilo delove Srbije, polako ali sigurno se približava Beogradu.

 

Narandžasti meteoalarm na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji, dok je u ostalim delovima zemlje na snali žuti meteoalarm.

Kako se navodi u objašnjenju, narandžati meteoalarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

To, kako se dodaje, znači da treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima ocekivanih meteoroloških uslova.

Žuti meteoalar znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Prema prognozama meteorologa već u narednih sat vremena kiša bi mogla da počne da pada u pojedinim delovima prestonice, a zatim će se proširiti i na ceo grad.

Mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, pa čak i gradom.

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – stoji u objašnjenju.

Prema prognozi RHMZ-a, do petka će biti promenljivo oblačno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Danas, a naročito u petak, ponegde se očekuju nepogode sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina i gradom.loading...