Priredite mališanima Novu godinu za pamćenje! Sve na jednom mestu – PRAZNIČNI PROGRAM ZA DECU U BEOGRADU

Klizalište
Pixabay.com/Ilustracija

Tokom decembra ponuda događaja i aktivnosti u Beogradu se višestruko povećava te je prava šteta propustiti ih. Ovog decembra kao i prethodnih, Beograd će obilovati raznim događajima za mališane. Pogledajte program u nastavku i isplanirajte svoju maršutu sa najmlađim članovima vaše porodice.

 

Beograd ima Savu i Dunav, Stari grad i Novi Beograd, ima i Adu Ciganliju, Avalu i Kalemegdan, Tašmajdan, Zemun, Košutnjak i Bojčinsku šumu… Tokom decembra ponuda događaja i aktivnosti u Beogradu se višestruko povećava te je prava šteta propustiti ih.

Ovog decembra kao i prethodnih, Beograd će obilovati raznim događajima za mališane. Pogledajte program u nastavku i isplanirajte svoju maršutu sa najmlađim članovima vaše porodice. Ako ne živite u prestonici, a želite da posetite neku od ovih manifestacija, na vreme isplanirajte smeštaj u Beogradu jer je potražnja u ovom delu godine velika.

 

Klizalište na Adi Ciganliji, na Kamenom gradu biće svečano otvoreno 21. decembra od 17 do 22 časova. Ovo je prvo klizalište u Beogradu koje ima nepravilan oblik. Centralni deo klizališta čini pravougaona površina za klizanje sa dodatkom kružne staze koja se proteže oko kamenih skulptura. Otvaranje će obeležiti poznati didžejevi, svetlosni efekti i vatromet. Klizanje na dan otvaranja je besplatno.

Novogodišnje porodične radionice u Kreativnom rajiću su idealne ukoliko želite da stvorite jedinstvene zajedničke uspomene sa svojom decom. Radionice traju 2 sata i možete praviti novogodišnje čestike i ukrase od papira ili ukrase i magnete od gipsa. Termini se zakazuju te je nepohodno da se prethodno prijavite. Cena po prijavljenoj porodici iznosi 1.000 dinara, a radionice se održavaju sve do 31. decembra ove godine.

57. Beogradski Novogodišnji festival je otvoren do 30. decembra svakog dana od 10 do 22 časa. Pored mogućnoti kupovine najkreativnijih novogodišnjih poklona, na festivalu se održavaju predstave, koncerti, zabavni programi za decu. Pored toga, najmlađi a i oni koji se tako osećaju, mogu uživati u klizanju i jahanju konja. Ulaz je besplatan, a cena parking mesta za ceo dan iznosi 200 RSD.

Narodni muzej u Beogradu organizuje radionicu pod nazivom “Kako ćemo, lako ćemo”. U muzeju Vuka i Dositeja u subotu 23. decembra sa početkom od 12 časova, održaće se radionica na temu obrazovanja namenjena deci uzrasta od 10 do 14. Deca će na kreativan i zanimljiv način imati prilike da saznaju šta je to zapravo učenje, kakve vrste učenja postoje i kako se sve to uklapa u školu i obrazovanje koje pohađaju. Broj mesta je ograničen te je i za ovu radionicu neophodna prijava.

 

Trg Bajki je deo programa Beogradske zime. Na Trgu ispred UK Vuk i Opštine Zvezdara od 14. decembra do 15. januara  svakodnevno će se igrati naše narodne bajke, lutkarske predstave, organizovaće se koncerti, prezentacije, edukativne i ekološke radionice za decu svih uzrasta. Uz animatore, žonglere, mađioničare i ulične svirače neće uživati samo najmlađi već i oni nešto stariji.  

Selo Maše i Medveda gostovaće u Big Fashion tržnom centru od 9. do 27. decembra. Najmlađi će uživati u pustolovinama simpatične devojčice i njenog prijatelja, slikati i igrati sa njom tokom različitih radionica, uzivati na trambolini, pa čak i zaviriti u njen ormar. Igre počinju svakog radnog dana od 14 do 20 časova i vikendom od 12 do 20 časova. Ulaz je slobodan, ali je prijava na pultu ispred sela Maše i Medveda neophodna.

 

Muzička radionica “Čarobna Frula” organizuje Novogodišnji koncert polaznika radionice i mladih pijanista 28. decembra  tekuće godine, sa početkom od 18 časova. Muzička radionicaca namenjena je deci uzrasta od  1 do 8 godine. Nastala je kao rezultat višegodišnjeg rada profesora i magistra muzičke akademije Bojane Gavrilović, u radu sa decom i mladima. Koncert će se održati na adresi Studentski trg 5, Zadužbina Ilije M. Kolarca u Sali Muzička Galerija.

Božićno seoce kod Hrama biće održano na platou ispred Hrama Svetog Save na Vračaru u periodu između 4. i 28. januara. Naši najmlađi ali i oni stariji, imaće prilike da uživaju u raspevanoj Božićnoj jelci na kojoj će nastupiti mnogobrojni dečiji horovi. Pored pozorišnih predstava i muzičkih koncerata, na platou će se naći i kućice za prodaju suvenira, slatkiša i Božićnih ukrasa. Posetioci će imati mogućnost da se voze Božićnim kočijama ili pak da učestvuju na različitim tematskim radionicama. Tradicionalno, Badnje veče biće obeleženo paljenjem Badnjaka i vatrometom, a Božić deljenjem česnice.