PRIRODA I KORONA U DRUGOM PLANU: Bivši ministar napravio pena parti (VIDEO)

Provod bivšeg ministra bezbednosti BiH, Dragana Mektića, na pena partiju na reci Ukrini, razbesneo je vlast u Republici Srpskoj pa je naložena istraga ovog slučaja.

printscreen/twitter.com/DraganMektic

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a osudilo je upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima.

Iako iz Ministarstva ne navode imena “neodgovornih pojedinaca” njihov stav se odnosi na žurku koju je na Ukrini upriličio bivši ministar i aktuelni državni poslanik Dragan Mektić, koji se time pohvalio i na Twitter-u.

– Na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pena nastala iz topa za generator pene. “Vode Srpske” su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu – navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva podsećaju da je upotreba hemikalija pogubna za biljni i životinjski svet reka, a posebno je specifično što se to dogodilo na Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu “cvetanja reke”, odnosno, “ukrinskom vodenom cvetu”, koje izaziva jedna vrsta belog leptira.

– Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u reku ispuštaju hemikalije, a ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja reka – naveli su iz Ministarstva.