“Priština stvorilu NEMOGUĆU ATMOSFERU u kojoj se i PUCA NA LJUDE koji snabdevaju sever Kosova”

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić optužio je danas vlast u Prištini da je stvorila "nemoguću atmosferu" u kojoj se, kako je rekao, "hapsi, pa čak i puca na ljude" koji organizuju snabdevanje severa Kosova osnovnim životnim namirnicama.

Kosovo je Srbija
Wikipedia/Kolaž

On je ocenio da su “snažnom, nasilnom, agresivnom akcijom” prištinskih vlasti presečene i “alternativne veze” izmedju centralne Srbije i severa Kosova.

“Pre dve nedelje je na teritoriji opštine Leposavić pucano iz automatskog oružja na kamion koji je prevozio osnovne životne namirnice, a pre nekoliko dana je granična policija napala vozača i pokušala da otme kombi koji je prevozio namirnice iz Zvečana u Mitrovicu”, rekao je Djurić za televiziju Pink.

Komentarišući incident na sastanku CEFTA u albanskom gradu Valoni, kada je predstavnik Prištine flašom gadjao šefa srpske delegacije, Djurić je ocenio da je reč o “šovinističkom ispadu”. 

“To se dešava kada jednoj šovinističkoj političkoj eliti date pristup medjunarodnim organizacijama”, kazao je Djurić i dodao da je Srbija u poslednje vreme uspela da spreči članstvo Prištine u devet “ključnih ili zvučnih” medjunarodnih organizacija.