Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je po okončanju ročišta da je tužilaštvo obezbedilo dokaze da su osumnjičeni izvršili delo koje im se stavlja na teret.

– Podneo sam zahtev za meru pritvora trojice osumnjičenih koji su juče uhapšeni u Mitrovici. To sam učinio imajući u vidu dokaze koje imam za osnovanu sumnju i zatražio sam meru sigurnosti – pritvor, sa ciljem da se obezbedi normalan tok krivične procedure za ubistvo Olivera Ivanovića – kazao je Hodža novinarima.

Kako javljaju prištinski mediji advokati osumnjičenih su odbacili navode Specijalnog tužilaštva Kosova i istakli kako nema dokaza da su njihovi klijenti izvršili krivično delo za koje se sumnjiče.

Trojica osumnjičenih su pod velikim merama bezbednosti dovedeni do Osnovnog suda u Prištini. Pritvor je određen dvojici pripadnika Policije Kosova Dragiši Markoviću i Nedeljku Spasojeviću i trećem optuženom Saši Đuriću.

Prema policiji izdat je nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića koji je takođe osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u severnom delu Kosovske Mitrovice 16. januara ove godine.loading...