On je na konferenciji za novinare rekao da su uhapšeni A.M. (1993) i B.S.C. (1981) iz Grocke koji su osumnjičeni za paljenje kuće, a zbog sumnje da ih je angažovao i za to dao novac, uhapšen je I. N. (1977) iz te beogradske opštine.

Policija sumnjiči A.M. da je 12. decembra oko tri časa ujutro bacio flašu sa benzinom u garažu Jovanovića, pošto je prethodno ciglom razbio prozor na objektu.

– Dva dana nakon toga, dobio je pare od I.N. – kazao je ministar i dodao da je policija dobila priznanje osumnjičenog za direktno izvršenje tog krivičnog dela.

Stefanović je naveo i da je u prethodna dva meseca policija u više akcija zadržala 451 osobu zbog sumnje da su izvršile različita krivična dela kojima su između ostalog, oštetili budžet Srbije za 5,3 miliona evra, i od kojih je zaplenjeno 78 pušaka, 20 bombi i jedna eksplozvna naprava.

Komentarišući ubistvo Vladimira Roganovića u Beču, koji je po navodima medija bio pripadnik kriminalnog “kavačkog” klana, Stefanović je rekao da je austrijska policija odmah pozvala MUP Srbije od koga je zatražila informacije u vezi sa Roganovićem.

– Dali smo informacije kojima raspolažemo i identifikovali smo lice koje je imalo lažne dokumente i ukazali na njegov pravi identitet – kazao je ministar dodajući da je saradnja sa policijama drugih država važna zbog reputacije MUP-a Srbije.

Upitan za navode da je bibliotekarka u Vršcu dobila otkaz od direktorke koja je članica Srpske napredne stranke, Stefanović je rekao da je iz medija saznao za taj slučaj i dodao da tu za policiju nema posla jer kako je rekao, nema obeležja pretnje.

– Ne mogu da komentarišem nešto što je neko tražio ili pitao. Rasprava o bilo čemu je legitimna u našem društvu – rekao je ministar.loading...