PRIZNAO KRIVICU: Hakovao profile HOLIVUDSKIH LEPOTICA, čeka ga 9 MESECI ZATVORA! (FOTO 18+)

Medžrsik
print screen/youtube.com/CBS Chicago

Dvadesetdevetogodišnji Edvard Medžrsik, osuđen je na devet meseci zatvora nakon priznanja krivice, u postupku koji je protiv njega vođen zbog hakovanja podataka.

Prethodno je Medžrsik priznao da je ilegalno došao u posed fotografija i video snimaka iz privatnih arhiva korisnika. On će na izdržavanje kazne zatvora otići krajem februara.

O hakovanju ekplicitnih fotografija se saznalo posle prijave oskarovke Dženifer Lorens, glumica Kirsten Danst i Gabriel Junion i manekenke Kejt Apton. Ove poznate ličnosti su zatim obavestile javnost o nestanku kompromitujućeg sadržaja. 

– U vreme kada je ovo delo izvršeno, Medžrsik je patio od depresije, pa je dosta vremena provodio posećujući porno sajtove kako bi popunio prazninu koju takav život sa sobom nosi. Medžrsik je posle izvršenog krivičnog dela pokazao ogromnu dozu kajanja, što je uzeto kao olakšavajuća okolnost – izjavio je njegov advokat.

Medžrsik je krivicu za hakovanje priznao u septembru, ali su njegov pravni zastupnik i on sam negirali umešanost u masovno deljenje ovog materijala putem interneta. Zbog toga je sa Federalnim sudom potpisao sporazum, pa je kazna drastično manja od one koju je mogao dobiti.

Prema sporazumu o priznanju krivice, Medžrsik je ilegalno pristupio nalozima na Apple Inc’s iCloud  i Alphabet Inc’s Google Gmail- u koji su bili u vlasništvu tri stotine različitih osoba. Koristeći neke od hakerskih trikova, namamio je korisnike da ostave podatke što mu je pomoglo da sazna šifre njihovih naloga.

Na taj način je došao u priliku da pristupi iCloud kopijama slika i videa najmanje 30 poznatih ličnosti iz oblasti Los Anđelesa.