PRIZOR IZ GROCKE KOJI JE ZGROZIO SRBIJU: Evo šta se krije iza zlostavljanog psa (FOTO)

pas
Pixabay.com

Slika koja je zgrozil Srbiju dogodila se u nedelju u naselju Grocka, kada je nepoznati vozač prošao sa psom zavezanim za branik automobila. Međutim, priča koja se krije iza skandalozne fotografije je pomalo bizarna.

 

Fotografija vozila koje vuče psa po putu se veoma brzo proširila društvenim mrežama, a ogorčeni građani tražili su reakciju nadležnih.

Voditeljka kviza ”Slagalica” Kristina Radenković napisala je na Tviteru da niko nije reagovao, kao i da su ”komunalci ženu koja je prijavila ovo uputili na organizaciju Orka”.

Prema njenim rečima, čovek koji je fotografisao nemili prizor ne želi da učestvuje u daljem gonjenju “monstruma koji je vukao psa zavezanog za automobil”.

“Toliko”, navela je voditeljka.

Međutim, pojavila se i druga strana o spornoj fotografiji. Naime, Beograđanin koji je u Grockoj snimljen kako vozi automobil za čiji branik je zakačen pas tvrdi da je reč o bizarnom spletu okolnosti.

Kako prenose beogradski mediji, vlasnik psa je rekao da se radi o nesrećnom slučaju, a ne o zlostavljanju životinje.

Vlasnik automobila je prilikom boravka u lovu vezao svog psa za kuku automobila, a potom pozajmio vozilo kolegi, koga nije upozorio na svoje prethodne aktivnosti.

Tvrdi da je njegov kolega čim je primetio psa zaustavio vozilo i odveo životinju kod veterinara, gde su joj sanirane povrede.