PRIZOR KOJI BOLI: Ekshumirani ostaci Davida Dragičevića, stotine građana ga ispratile na drugi počinak (FOTO)

Više stotina građana Banjaluke ispratilo je danas sa Novog groblja vozilo u kojem je kovčeg sa posmrtnim ostacima ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, čije će telo biti prevezeno u Austriju i tamo biti po drugi put sahranjeno.

Beta

Ekshumaciji je prisustvovala Davidova majka Suzana Radanović, članovi grupe “Pravda za Davida”, kao i brojni građani Banjaluke.

Prisutni su za vreme ekshumacije povremeno uzvikivali “Pravda za Davida”, “Ubice, ubice…”, a kroz suze su pevali i pesmu “Klinac iz geta” koju je kao 16-godišnjak napisao pokojni David Dragičević i koja je postala hima grupe “Pravda za Davida”.

Beta

Predstavnik grupe “Pravda za Davida” Ozren Peduv rekao je da današnji dan nosi “snažnu poruku – da ni mrtvi nemaju mira”.

David će po po drugi put biti sahranjen u gradiću Viner Nojštat (Bečko Novo Mesto) u neposrednoj blizini Beča, gde živi Davidova majka Suzana Radanović.

Beta

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, ranije je isticao da neće dopustiti da telo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je rekao, zločinačkoj državi.

Beta

David Dragičević nestao 18. marta prošle godine, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP Republike Srpske.