PRIZOR KOJI JE ZBUNIO BEOGRAĐANE: Odakle veliki broj INDIJACA u srpskoj prestonici?

Turistička sezona u našoj zemlji očigledno je lošija nego pre korone, ali u Beogradu je poslednjih dana sve više putnika iz Indije. Da li je Srbija postala destinacija za "karantin turizam"?

Printscreen RTS

Ajit Kumar je jedan od mnogih Indijaca, koji trenutno borave u Beogradu. Ekipa RTS-a srela ga je u šetnji sa prijateljem, u centru grada.

“U Beogradu ću provesti još sedam dana i onda putujem u Dubai, tamo radim. Za Srbiju nam nije trebala viza, samo pi-si-ar test, koji smo uradili pre poletanja, ovde nam ništa više nisu tražili”, kazao je Ajit.

Još jedan Indijac, Haivat, boravio je u apartmanu u centru prestonice, a sa prijateljima je žurio na aerodrom.

“U Srbiju sam došao pre tri dana i veoma sam uživao. Beograd nikada ne spava, u izlasku smo proveli celu noć. Sada idem u Kanadu, tamo studiram”, rekao je Haivat Devani.

Indijci u Beogradu definitivno nisu samo obični turisti. Od momenta kada je stavljena na zelenu listu, Srbija im je usputna stanica, najčešće do Emirata.

Glavni razlog su kovid propisi – ako kod nas ostanu 14 dana, mogu da nastave putovanje.

“Nakon 14 dana boravka u zemljama tzv. zelene liste imaju prohodnost u zemlje EU i prohodnost prema Saudijskoj Arabiji, odnosno UAE gde najveći broj njih želi da ide posle”, kazao je Aleksandar Seničić, direktor JUTA-e.

Ugostitelji za turiste iz Indije imaju samo reči hvale.

“Indijci su vrlo kulturan narod, ljubazan i zainteresovan za no što se u Srbiji dešava”, naveo je ugostitelj Srba Jovanović.

Beograđane je u prethodnih nekoliko dana zbunila brojnost Indijaca na ulicama. Poneko je i uplašen zbog delta soja koronavirusa.

Međutim, nadležni kažu da razloga za strah nema. Kao i svi ostali građani, i Indijci moraju da poštuju sve epidemijske mere kod nas, a na ulasku u zemlju moraju da pokažu negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati.

KON UPOZORIO: Građani su ozbiljno NEPOSLUŠNI, pogoršanje je evidentno, za 2-3 nedelje nas čekaju OVE BROJKE