PRIZORI KAKVE GRČKA NE PAMTI! Narod u strahu, svi GLEDAJU U MORE i pitaju se – ŠTA NIJE U REDU (FOTO+VIDEO)

Posle vesti da se na Halkidikiju more toliko povuklo da su meštani počeli da se plaše da će uskoro dođi do novog zemljotresa, pojavile su se i zastrašujuće fotografije oseke.

Printscreen Youtube/3B - Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Na Fejsbuk strani Nikana.gr pojavile su se fotografije plaža na kojima se more potpuno povuklo, a meštani iz tih delova Grčke kažu da to nikad nisu doživeli.

“More se povuklo i u Potosu. Velika oseka na plažama širom Grčke, a videli smo da su i neki kanali u Veneciji ostali bez vode.

More se povuklo i u Potosu.
Velika oseka na plažama širom Grčke, a videli smo da su i neki kanali u Veneciji ostali bez…

Posted by Nikana.gr on Понедељак, 08. март 2021.

Dok neki smatraju da ovakva pojava prethodi jakom zemljotresu, stručnjaci objašnjavaju da je povlačenje mora rezultat kombinacije visokog atmosferskog pritiska i punog meseca.

Objasnili su da povlačenje mora zaista može da prethodni zemljotresu i cunamiju, ali onda kada se dešava u samo jednoj oblasti ili na samo jednom ostrvu.

Bez obzira, pomalo je zastrašujuće, pogotovo što meštani kažu da nikada nisu doživeli baš toliko jaku oseku.

U svakom slučaju, očekuje se da se sve vrati na staro u roku od nedelju dana”, piše u objavi.

Kako piše sajt Keep talking Greece, fenomen oseke širom Grčke primećen je u poslednjih nekoliko dana, a Grci su zapanjeni jer se voda povlačila i do 50 cm od obale.

“Stručnjaci su ipak umirli javnost i objasnili da to nije povezano sa mogućnošću velikog zemljotresa, već se dešava zbog meteoroloških uslova poput južnih vetrova, pa čak i astronomskih pojava”, pišu na ovom sajtu.

Navodno se radi o takozvanoj “prolećnoj plimi”, a to je termin koji se daje fenomenu, ali nema nikakve veze sa sezonom. Prolećne plime i oseke javljaju se dva puta u svakom mesečevom ciklusu tokom cele godine.

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO GRČKU! Zatresla se i Srbija, a – onda je udarilo OPET I OPET (FOTO+VIDEO)