2.6 C
Belgrade
26.01.2021
Naslovna U fokusu ExYu PRKOSI HULIGANIMA U HRVATSKOJ: Ratni veteran na Paradi ponosa nosio majicu vaterpoliste...

PRKOSI HULIGANIMA U HRVATSKOJ: Ratni veteran na Paradi ponosa nosio majicu vaterpoliste Zvezde (FOTO)

U Splitu se danas bez incidenata održava 9. Parada ponosa, a među učesnicima, kojih je bilo najviše do sada, bio je i hrvatski veteran Zoran Erceg.

Pixabay

Erceg je na sebi imao crvenu majicu Vaterolo kluba Crvene zvezde i u rukama transparent na kojem je kombinacijom ćirilice i latinice ispisano “Nije lako biti različit”.

Erceg je rekao da kao građanin Splita ima građansku dužnost da podrži ljude kojima su ugrožena ljudska prava, jer su i njemu kao invalidu ugrožena u nekom drugom delu ljudska prava, prenosi Dalmacija danas.

– Svi ljudi koji budu čitali ovu izjavu su pripadnici neke manjine kojoj su ugrožena ljudska prava. Da li su to samohrane majke, deca bez roditeljskog staranja… – naveo je on.

Ovo je, kako je Erceg rekao, majica momka koji je bežeći od splitskih huligana skočio u more.

– Mi imamo problem sa sobom. Sutra će to biti građani Zagreba, pa Šibenika i to samo zato što ne navijaju za neki drugi klub – rekao je Erceg.

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u februaru u Splitu, uoči utakmice Jadranske lige. Vaterpolista Aleksandro Kralj se splitskih huligana spasao tako što je skočio u more.

Splitski ratni veteran Zoran Erceg poznat je po brojnim akcijama i istupima, od kojih je poslednji bio prilikom otvaranja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu, gde je vikao parole protiv prvog hrvatskog predsednika zbog čega je fizički napadnut, a potom i pritvoren, prenela je Dalmacija danas.