PROBLEMI SRBA U KANADI: Bračnom paru zbog PRAVLJENJA AJVARA preti zatvor

pečene paprike
Print screen/You Tube

Bračni par Aleksić, koji već godinama živi u Kanadi, našao se licem u lice s kanadskim pravosudnim organima, i to zbog pečenih paprika, piše danas beogradska štampa.

 

Kako kažu, iako su Srbiju napustili davno, pripremanja zimnice se nikad nisu odrekli, kao ni pečenje crvene paprike šilje za ajvar na starinski način.

Mi već godinama pečemo papriku i spremamo ajvar u svom dvorištu. I ne samo ajvar, već i ostali kiseliš, i do sada niko nije imao primedbi. Živim u Kanadi od 1989. godine i dobro znam sve njihove propise. Baš zbog toga nisam palio vatru na otvorenom, već u buretu, pa na bure stavim žicu za roštilj. Međutim, očigledno da je to nekome sad zasmetalo, pretpostavljam da me komšinica prijavila, pa su nam ubrzo u dvorište dojurili vatrogasci, a potom je stigla i tužba nekoliko dana kasnije – kaže Goran Aleksić za “Alo” i dodaje da je na nekoliko ročišta sa kanadskim deliocima pravde imao ozbiljnih problema.

On je rekao da se jednom sudiji nije se dopalao kako se obukao, jer je na suđenje došao u majici s likom Vladimira Putina na kojoj je pisalo: “Sve ide po planu”, a na glavi je nosio ličku kapu s resicama na kojoj je bio izvezen dvoglavi orao.

Sudija se razbesneo, rekao mi da sam provokator i zahtevao je da skinem kapu, ali ja sam to odbio, rekavši mu da kad naredi Pakistancima da skinu turban, tad ću i ja skinuti moj srpski fes – rekao je sagovornik lista i napomenuo da postupak protiv njegove žene Anice i njega još traje, ali i da ovih dana očekuje sudski rasplet događaja.

Kako kaže Aleksić, prema važećem kanadskom zakonu za nepoštovanje zabrane paljenja vatre na otvorenom u određeno vreme propisana kazna u Kanadi 50.000 dolara, a ko nema da plati ide u zatvor godinu dana.

Ipak, optimističan je i nada se srećnom kraju.