PROBLEMI U KOALICIJI NA VLASTI? Vučić siguran da će im partneri SNS-a “okrenuti leđa” ako se OVO DESI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne sumnja da će koalicioni partneri okrenuti leđa Srpskoj naprednoj stranci onog trenutka kada broj osvojenih mandata SNS-a u Skupštini bude pao ispod 50 odsto.

Beta/AP

Odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, Vučić je rekao da nema razloga da sumnja u izjavu lidera PSG Sergeja Trifunovića da svakodnevno razgovara sa šefom socijalista i ministrom Ivicom Dačićem i da ga “Dačić moli da ga ne napada jer su prijatelji”.

“Moje shvatanje politike je nešto drugačije. Ja nekoga da molim da me ne napada, to je za mene ispod časti” rekao je Vučić i dodao da i Trifunović i Dačić “imaju pravo na svoje stranačke aktivnosti”.

“Srpska napredna stranka je u koaliciji sa socijalistima zahvaljujući meni jer sam posle izbora hteo širi konsenzus, ali nema sumnje da onog trenutka kada naprednjaci padnu ispod 50 odsto, neće moći da formiraju vladu i da zato moramo dobro da se spremamo, jer će za nas izbori biti teški”, procenio je Vučić.

Požalio se da je on jedina meta napada tabloida, ili i neko iz SNS, a da mediji nikad ne napadaju njihove koalicione partnere.

Dodao je da će “iza njega ostati putevi, drastično uvećanje plata i veći minimalac”, rekao da nema nekretnine ni tajne račune, a i da se nikoga ne plaši i da neće da beži iz zemlje.

“Svi zajedno sa Dačićem se skupite, ne plašim se!”, ponovio je Vučić.