PROBLEMI ZA STANOVNIŠTVO: Zbog obilne kiše u Vlasotincu i u pet sela VANREDNA SITUACIJA!

kiša
Dnevno.rs/Petar Marković

Vanredna situacija zbog problema izazvanih obilnim padavinama proglašena je danas u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.

 

Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je do toga došlo jer je obilna kiša izazvala velike probleme na putnoj infrastrukturi i izlivanju kanalizacije, a stanovništvo je ostalo bez vode za piće.

Obilne padavine i naglo otapanje snega 30. novembra i 1. decembra uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i magistralnim putevima, mostovima i propustima, i do prekida saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je zbog povećane zamućenosti reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće rešiti sve probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine.

To je urađeno kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

Stanovnici Vlasotinca i okolnih sela, koji su juče ostali bez vode za piće zbog prekida rada fabrike vode, vodom za piće se snadevaju iz tri cisterne.

U lokalnom Vodovodu je rečeno da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu ispravnost.