Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rešio je da se lično zahvali svim penzionerima kojima su u prethodne četiri godine bile smanjene penzije, na strpljenju i razumevanju za ovakve mere.

Pismo predsednika adresirano na svakog penzionera u Srbiji ponaosob ovih dana stiže širom zemlje, a redakcija portala Dnevno.rs imala je uvid u jedno od njih.

Dnevno.rs

Sadržaj “pisma – zahvalnice” prenosimo vam u celini:

“Poštovani,

Želim da Vam najiskrenije zahvalim na strpljenju i odgovornosti, i više od svega, poštovanju i ljubavi, koje ste tokom decenije rada pokazali prema svojoj državi, prema Srbiji. Zahvaljujući vama i vašem požrtvovanom radu, nasledili smo brojne fabrike, proizvodne pogone, bogatstvo, koje smo, u jednom trenutku, zbog neodgovornog ponašanja onih koji su upravljali našom zemljom mogli proćerdamo i izgubimo.

I pored toga kad je bilo najpotrebnije, kad smo krenuli u obnovu zemlje, u reforme koje smo spasavali, i kad je Srbiji bilo najteže, jer se nalazila pred potpunim kolapsom i bankrotstvom, još jednom, smo svi mogli da računamo na vas, vašu ljubav i posvećenost. Znam koliko su vam bile bolne i teške promene koje smo od 2014. godine morali da sprovodimo , znam kolika je bila i vaša lična žrtva, svakog od članova vaše porodice, ali želim još jednom da vam kažem da to što ste prihavtili i podržali teška odricanja, taj jedini način koji je bio pred vama, bukvalno nam je omogućio da sačuvamo i obezbedimo i vašu i budućnost naše dece. Vi ste, za razliku od mnogih političkih činilaca, pokazali mudrost, pamet i odlučnost da pomognete svojoj Srbiji.

Dnevno.rs

Takođe, želim lično da vam zahvalim na podršci koju ste pružili našoj Srbiji da se ekonomskli podigne sa kolena, znajući da je to moguće postići samo dubokim rezovima, a ne lagodnim rešenjima, praznim pričama i olakim obećanjima. Bez toga, bez vaše tihe, a tako moćne podrške, siguran sam da ni Vlada Srbije, ni ja, ne bismo se usudili, niti bismo mogli da sve to sprovedemo.

Upravo zato, a znajući i razumevajući to koliko teško živite, želim da vas obavestim da je Srbija, uspela da izađe iz teške ekonomske krize , da već treću godinu zaredom ostvarujemo višak u našoj državnj kasi i da smanujemo javni dug, čiem našoj deci osiguravamo bolju sutrašnjicu. Vaša penzija biće sve veća, garantovana i poduprta sve snažnijom srpskom srpskom ekonomijom. Penzije će u budućnosti uvek biti veće od rasta troškova života.

Na kraju, želim samo da vam kažem da ću ovu vrstu skromnog i smernog izveštaja vama, koji ste naši roditelji uvesti kao obavezu kojhe ću se redovno pridržavati i obaveštavati vas, na vreme, o svemu što radimo , i nadam se, o uspesima koje postižemo.

To je najmanje što vam ova zemlja i ja dugujemo, za sve što ste za nju, tako nesebično i bez ikakve rezerve učinili.

S poštovanjem,

Aleksandar Vučić”loading...