PRODATA BEOGRAĐANKA: Otišao simbol prestonice, evo KO JE NOVI VLASNIK

Marera Properties biće novi vlasnik poslovne kule "Palate Beograd“.

Beograđanka
Wikipedia

Deo Palate Beograd prodat je po početnoj ceni od 16,5 miiliona evra firmi MPP New project d.o.o. saznaje B92.net. Na prodaju je bilo ponuđeno više od 19,7 hiljada kvadratnih metara, a depozit za učešće u postupku javnog nadmetanja iznosio je 1,65 miliona evra.

U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli “Beograđanke”, a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kompanija Marera Properties se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

“Apsolutno smo svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja našeg glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost ali i entuzijazam ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Beograđanka je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera. Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom”, izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

“Palata Beograd” će nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu.