PRODATA ZGRADA BEOBANKE: Evo ko je kupio oblakoder na Zelenom vencu i za koje pare

Zgrada Beobanke
Dnevno.rs

Za zgradu nekadašnje „Beobanke” nadmetale su se tri kompanije.

 

Za 4.250.000 evra na aukciji je prodata zgrada Beobanke na Zelenom vencu. Novi vlasnik zgrade je preduzeće “Štatverk” d. o. o. iz Beograda, javlja dopisnik RTS-a.

Njena prodaja simbolizuje da investitori veruju u Beograd, istakao je danas Siniša Mali tokom obilaska gradilišta u Rajićevoj ulici.

–  Decenijama unazad niko nije uspeo da pronađe rešenje za tu zgradu i danas je cena sa 3,1 milion evra skočila na 4,25 miliona, što je za skoro 30 odsto više. To je novac koji ide u gradski budžet, a to nam je i dokaz da ljudi veruju u promene koje se dešavaju u našem gradu. Upravo razgovori koje smo vodili tokom prezentacije zgrade „Beobanke” podrazumevali su i predstavljanje pešačke zone, projekta „Beograd na vodi”, metroa i drugih i sjajna je vest da će još jedna stara zgrada koja je predstavljala ruglo Beograda promeniti svoj izgled. Očekujem da će investitor vrlo brzo pokazati projekat, jer se radi o zgradi poslovne namene sa 8.000 kvadrata i obezbeđenim parkingom, a ja sam ponosan što je i ovim pokazano da je Beograd na meti investitora – rekao je Siniša Mali.

Govoreći o postignutoj ceni, Mali je istakao da je ona očigledno bila dovoljno atraktivna za tri investitora koji su se međusobno nadmetali.

–  Na svim prethodnim aukcijama niko se nije javio, a danas je tržište odredilo cenu i ja sam zadovoljan, jer smo time rešili dugogodišnji problem. Očekujem da će investitor uplatiti izlicitiranu cenu, završiti i predstaviti svoj projekat i obnoviti zgradu. Tako ćemo zaokružiti uređenje tog dela grada, budući da radimo Gundulićev venac i da smo završili Ulicu Vuka Karadžića. Grad Beograd sam nije mogao da obnavlja tu zgradu i njena prodaja, kao simbol pozitivnih promena u gradu, svakako predstavlja razlog za zadovoljstvo – istakao je Siniša Mali.loading...