Prodavci sa Slavije se ‘SELE’, ali ni sami NE ZNAJU GDE

slavija
Wikipedia

Najavljeni radovi na Slaviji pomeriće tezge i kioske oko trga. "Selidba" najavljena za 15. april. Svi bi atraktivno mesto.

 

Najavljena rekonstrukcija Trga Slavija, koja bi trebalo da počne 15. juna, značiće i promenu radnog mesta za mnoge ulične prodavce.

Iako su radovi planirani tek za leto, priča o izmeštanju tezgi i kioska već je počela da se širi među trgovcima, pišu Večernje novosti.

Većina je do informacija došla iz medija, a od nadležnih zvaničnu potvrdu još nisu dobili. Kako su načuli, “pakovanje” će najverovatnije početi sredinom aprila. Vlasnici pekara i prodavnica u blizini kružnog toka, nadaju se da im rekonstrukcija neće ugroziti promet.

– Ako me izmeste, valjda će mi naći neko drugo mesto – kaže Aslan Sulejman, čistač cipela i prodavac pertli na Slaviji i dodaje: ”Ovaj posao radimo skoro 60 godina, pa se nadam da neću ostati bez mesta za rad. Ionako je posao opao poslednjih godina, a ako me izmeste, ko zna kako će tek biti.”

I prepoznatljive drvene kućice sa knjigama i suvenirima, uskoro će se naći na drugoj lokaciji.

– Od 15. trebalo bi da počne uklanjanje naših štandova. Ljudi su navikli da nas nađu ovde, ali će morati da nas potraže na drugoj adresi. Nadamo se da nam promet neće opasti i da će nam dodeliti podjednako atraktivno mesto – rekla je jedna prodavačica knjiga.

Radovi će najteže pasti sladoledžijama, jer će im frižidere premestiti u jeku sezone, sa jednog od najprometnijih mesta u gradu.

– Načula sam nešto, ali još nisam od firme dobila zvaničnu informaciju. Nama je to baš špic, ali šta da radimo, snaći ćemo se – kaže prodavačica sladoleda.