PROFESIONALNA LIKVIDACIJA U NIŠU: Nije imao šanse da preživi 10 HITACA U GLAVU

Policija
sxc.hu

Pigma iz Niša preksinoć je pogođen sa deset hitaca u glavu, dok je preostalih pet metaka pogodilo druge vitalne organe, saznaje "Blic".

 

– Dinčić je u utorak uveče “golfom” došao do kapije dvorišta, koje se nalazi između dve kuće u Milentijevoj ulici u Nišu, koje je kupio pre nekoliko godina. Izašao je iz kola, izvadio garderobu i zakačio je na ogradu, a onda je seo u automobil i krenuo u rikverc. U tom trenutku ispred vozila se pojavio ubica i ispalio u njega ceo šaržer od 15 metaka kalibra 9 milimetara iz pištolja “CZ 99”. Najmanje 10 hitaca pogodilo ga je u glavu. Takvu hladnokrvnost i preciznost može da ima samo profesionalni ubica. U Nišu je bilo nekoliko profesionalnih likvidacija, ali ova po mnogim detaljima premašuje ostale – kaže izvor “Blica” iz istrage.

Ubica je pucao na Dinčića u momentu kada je kolima ušao u dvorište i kada nije mogao da otvori vrata automobila od kapije, tako da nije imao nikakvu šansu da preživi napad.

Ubijeni je prethodno bio u kafiću “Scena” i do kuće je svratio samo da ostavi auto, što govori da je ubica pratio njegovo kretanje.

Dinčić je iz Niša, u kojem je važio za žestokog momka, otišao 1997. godine. Posle 13 godina, prilikom prvog dolaska u Niš, promenio je ime u Saša Ristić. To je u početku unelo malo zabune u utvrđivanje identiteta ubijenog, ali nije zavaralo niške operativce koji su brzo ustanovili ko je žrtva zločina.

U Višem tužilaštvu u Nišu “Blicu” je potvrđeno da je Dinčić presudom iz 1998. godine osuđivan na četiri meseca zatvora zbog “učestvovanja u tuči, ugrožavanja opasnim oruđem pri svađi ili tuči i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja”.

Ranjavan u Holandiji

Prema nezvaničnim saznanjima, Dinčić je ranjavan 2010. u Holandiji, gde je živeo dvadesetak godina. Navodno je ranjen u jednoj tamošnjoj diskoteci posle tuče. Zbog toga će jedan krak istrage niške policije i tužilaštva ispitati da li u tom događaju leže motivi profesionalne likvidacije u Nišu.