PROFESIONALNI UBICA VAŠKI: Roditelji i deca zajedno dolaze u salon, a ovo je CENA čišćenja od parazita!

vaske
pixabay

Vaške su nekada bile prava noćna mora, kako sa decu, tako i za mame i bake, jer su one bile te koje su se mučile da ih uklone sa dečijh glava. Sada mogu da odahnu i prepuste posao profesionalcu.

 

Naime, mnogi će se iznenaditi, a onda i obradovati, kad budu saznali da u Beogradu postoje saloni koji se bave profesionalnim uklanjanjem vaški i gnjida. Vlasnica jednog ovakvog salona, Gordana S., otkrila je za „Alo!“ da je ovim poslom počela da se bavi pre 30 godina.

– Tada sam otišla na obuku za uklanjanje vaški i gnjida, a onda sam polako počela da se i profesionalno bavim time. Godinama sam išla po kućama i ubijala svaku vašku na koju naletim, a onda mi je unuka dala ideju da otvorim salon – objašnjava Gordana, koja i danas ode mušterijama na noge ukoliko su teško pokretne i ne mogu da dođu do salona.

Ona kaže da su se u salonu događale svakakve situacije i da gotovo ne postoji roditelj koji se ne stidi kada dovede svoje dete koje je dobilo vaške.

– Kada je roditeljima neprijatno zbog toga što je njihovo dete dobilo vaške, ja se trudim da ih opustim. Objasnim im kako se vaške prenose, to im bude simpatično, posebno ako naglasim da će se to često dešavati. Kada im kažem da vaške vole čistu kosu, mame dobace da deci neće prati kosu mesec dana, šale se, naravno – ističe sagovornica lista “Alo!” i dodaje da vaške često pređu i na roditelje, pa i oni postanu njene mušterije.

Da bi paraziti otišli u nepovrat, tretman treba da se sprovede u četiri faze posebnim sredstvima, a cena varira od 500 do 1.500 dinara za decu, dok je za odrasle 2.000 dinara.

– Prvo je neophodan kvalitetan šampon, kojim treba pravilno premazati kožu glave i kosu. U drugoj fazi treba dobro oprati kosu tako da se dejstvo šampona nastavi. U trećoj fazi se specijalnim češljem dobro iščešlja svaki pramen i na samom kraju je takozvano prelistavanje kose – objašnjava Gordana.