Profesorka iz Banjaluke po kazni OŠIŠALA CEO RAZRED

Makaze
Pixabay.com

Profesorka mikrobiologije Daliborka Savičić u srednjoj Medicinskoj školi u Banjaluci za kaznu je na razrednom času ošišala po pramen kose svim đacima u razredu III3.

 

“Nezavisne novine” pišu da je ovu informaciju potvrdilo više sagovornika, a između ostalih, i rukovodstvo ove obrazovne ustanove.

Sagovornici banjalučkog lista ispričali su da je jednoj učenici iz razreda navodno neko od đaka za vreme odmora upaljačem oprljio deo kose.

Profesorica Savičić je pokušala da sazna ko je to uradio, a kada nije dobila priznanje otišla je po makaze, vratila se u učionicu i svim đacima, kako kaže sagovornik lista, valjda kao pedagošku meru ošišala po pramen kose.

Nakon incidenta učenik koji je bio predsednik odeljenja III3 rekao je da ne želi više da predstavlja svoje kolege iz protesta zbog situacije koja se dogodila.

U Medicinskoj školi potvrdili su informaciju o šišanju pramenova kose svim đacima u razredu, ali tvrde da su se učenici prethodno složili s tim postupkom kao vidom kolektivne odgovornosti.

Tri dana nakon što je devojčici neko spalio kosu, profesorka je održala razredni čas na kojem je pokušala da sazna ko je to uradio. Kad nije uspela da sazna, svi su se složili da podele odgovornost i da se svakom odseče po pramen kose –rekao je Vladimir Jagodić, direktor Medicinske škole. Dodao je da je gledao kosu devojčice i ostalih đaka, te da se ni kod koga ne vidi da nedostaje kosa.

“Upravi se niko nije žalio jer je to bio njihov dogovor. Nije ovo trebalo da se desi, pedagoški svakako nije bilo i vidim da je razrednica izvukla pouku i da se to neće ponoviti bez obzira što su đaci to predložili”, kaže Jagodić.

Ipak, ostaje nedoumica ako je sve ovako kao što direktor kaže, zašto se grupa roditelja žalila zbog šišanja njihove dece, zašto je najbolji učenik i predsednik razreda odstupio sa tog mesta posle toga, te zašto je u ponedeljak, 28. marta, bio sazvan vanredni roditeljski sastanak.

Kako saznaju “Nezavine novine”, na roditeljskom sastanku svi prisutni roditelji su potpisali izjavu da neće teretiti profesorku ni na koji način.

Priča o ovom slučaju se pojavila i u Srednjoškolskom domu u Banjaluci, čiji je štićenik jedno od ošišane dece. Biljana Sibinčić, vaspitač u ovoj ustanovi, kaže da su joj dve učenice, od kojih jedna ide u Medicinsku školu, ispričale ovaj slučaj.