PROGLAŠEN CRVENI METEO ALARM: Čeka nas VEOMA OPASNO VREME u celoj Srbiji – EVO ŠTA TO ZNAČI!

Hladnoća
Pixabay.com

Usled veoma niskih temperatura preporučuje se veliki oprez.

 

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na to da nas do srede 11. januara čekaju veoma niske temperature na području Srbije.

Ledeni dani donose nam jutarnju temperaturu od -18 do -10°C, lokalno i niže, u planinskim predelima oko -25°C, a najviša dnevna biće od -12 do -5°C. Od četvrtka temperature će biti u porastu.

I u glavnom gradu danas ledeno. Biće suvo sa sunčanim intervalima. U toku noći sa istoka naoblačenje sa slabim snegom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura -15°C, maksimalna dnevna -7°C. I narednih dana očekuju se ledeni dani. Biće uglavnom suvo, a slab sneg očekuje se tokom ponedeljka i srede. Minimalna temperatura narednih dana biće ispod -10°C, u utorak i do -16°C, dok će maksimalna dnevna biti od -8 do -6°C. U četvrtak nakon ledenog jutra, tokom dana otopljenje. U petak naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom.

Za nedelju, 8. januar, RHMZ je proglasio crveni meteo alarm na području cele Srbije, što znači da je vreme vrlo opasno. Prognoziraju se naročito opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i mogu biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Očekuju nas ekstremno niske temperature, a u Istočnoj Srbiji i opasni udari vetra.