Visoke temperature za ovo doba godine, prema prognozama RHMZ, zadržaće se do kraja ove sedmice. Nakon toga sledi zahlađenje i pad temperature.

Prema današnjim prognozama, slabog snega biće uglavnom u planinskim predelima, a uslova za tek slab sneg biće ponegde i u nižim predelima, ali će se u većini predela zadržati uglavnom suvo.

Biće veoma hladno, a osećaj hladnoće biće povećan i jakim severnim vetrom. Srbija će tokom treće dekade novembra biti pod uticajem ledene vazdušne mase iz Sibira. Tada će biti moguć i sneg.

Tokom jutra očekuju se mrazevi, a maksimalne temperature biće tokom pojedinih dana oko 5°C, tokom pojedinih dana i ”tek” koji stepen iznad 0°C.

Dakle, nakon 20. novembra iznad severnih i severozapadnih predela Evrope i Skandinavje nalaziće se snažan anticiklon, koji će omogućiti prodor ledenog vazduha iz Sibira i sa severoistoka prema jugu i preko našeg područja, piše Weather2Umbrella.

Istovremeno, Sredozemno more odreagovaće nastankom ciklona, koji će Mediteranu doneti obilnije padavine. Prema današnjim prognozama te obilnije padavine neće zahvatiti Srbiju, a padavina će uglavnom biti u južnim i centralnim predelima Srbije.loading...