PROGNOZA ZA 1. MAJ: Ako planirate da dan provedete u prirodi, ovo je VAŽNO DA ZNATE

Pretežno sunčano i bez kiše – takvo vreme očekuje se za 1. maj, kada će mnogi odlučiti da praznik rada provedu u prirodi.

Pixabay.com

Meteorolog Nedeljko Todorović za RTS kaže da su u kratkotrajna kiša, tj. pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u jugozapadnoj i južnoj Srbiji, u popodnevnim satima.

“U Beogradu pretežno sunčano i bez kiše. Maksimalna temperatura 21 stepen. Dakle, umereno toplo i prijatno vreme”, rekao je Todorović.

Napominje da je velika verovatnoća da kiše sutra neće biti.

“U toku noći biće suvo, vedro, tako da će u jutarnjim satima u svim krajevima Srbije biti hladno vreme. Ko ide na uranak treba da ponese ujutru tople jakne. Minimalne temperature biće od 5 do 10 stepeni, u Beogradu, tj. u okolini, između sedam i deset stepeni”, kaže Todorović.

Tokom dana biće prijatno, umereno toplo.

“Uz napomenu da bi u severnim i istočnim krajevima bilo celog dana suvo, tj. pretežno sunčano, dok bi na zapadu i jugozapadu Srbije u popodnevnim satima bilo kratkotrajne kiše, eventualno pljuskova sa grmljavinom”, dodaje meteorolog.

Na severu zemlje će 2. i 3. maja i dalje biti suvo, uglavnom sunčano vreme, dok će u ostalim krajevima biti promenljivo.

“Nešto više oblačnosti u ponedeljak, utorak. Blagi pad temperature na severu a nešto više u južnim krajevima, sa maksimalnom temperaturom od 15 do 18 stepeni”, rekao je Todorović.