PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Biće velikih promena, rvo kakvo nas VREME očekuje

Prvog dana vikenda u Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno, na severu zemlje sunčano. Slab sneg padaće samo u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

Beoinfo

Ujutru se širom Srbije očekuje slab mraz, a ponegde i kratkotrajna magla. Tokom dana će biti umereno do potpuno oblačno, na severu zemlje sunčano. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije padaće slab sneg.

Posle jutarnje temperatura koja će se kretati od minus pet do jednog stepena, najviša dnevna će iznositi između četiri i 10 stepeni Celzijusove skale.

U širem području Beograda ujutru će biti slab mraz, a temperatura jedan stepen ispod nule. Tokom dana će biti malo do umereno oblačno, uz temperaturu do pet stepeni.

Slično vreme do ponedeljka kada sledi pad temperature. Posle podne i uveče jače naoblačenje, najpre na severu i istoku koje će u toku noći usloviti slabu kišu. Vetar slab do umeren, zapadni i jugozapadni.

Od utorka ujutro ponegde slab mraz, u toku dana umereno i potpuno oblačno, u nižim predelima sa kišom i snegom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 2 do 6 stepeni.