PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Nad Grčkom divlja URAGAN, a evo kakvo se vreme očekuje u Srbiji

U Srbiji u nedelju umereno oblačno i hladnije, ali sa dužim sunčanim intervcalima. U toku večeri i noći sa juga jače naoblačenje, a u južnim predelima biće uslova za kišu. U toku jutra duvaće slab do umeren severozapadni vetar, tokom dana u skretanju na jugoistočni.

Jesen
Pixabay.com

U košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od 5 do 12°C, maksimalna dnevna od 13 do 19°C.

U Beogradu u nedelju umereno oblačno i hladnije sa dužim sunčanim intervalima. U toku jutra duvaće slab do umeren severozapadni vetar, tokom dana u skretanju na pojačan jugoistočni. Minimalna temperatura 9°C, maksimalna dnevna 16°C.

U Srbiji u ponedeljak pre podne oblačno, na jugu i istoku ponegde sa kišom. Sredinom dana i posle podne sunčano. Biće toplije. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 20 do 24°C, u Negotinskoj Krajini oko 15°C.

U utorak prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom, a vetar u skretanju na severozapadni. U sredu promenljivo oblačno, ponegde sa kišom. U četvrtak sunčano i toplo, maksimalna temperatura u većini predela biće oko 20°C, piše Weather2Umbrella.

U Beogradu u ponedeljak nakon oblačnog jutra, tokom dana sunčano i toplo. Duvaće jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura do 22°C. U utorak i sredu promenljivo oblačno i malo svežije, uz mogućnost slabe kiše, a vetar će biti u skretanju na severozapadni. U četvrtak sunčano i toplo, maksimalna temperatura biće oko 20°C.