PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Sneg Srbiju bacio na kolena, a meteorolozi kažu – TEK ĆE DA PADA!

U Srbiji će sutra biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Beta

RHMZ je upozorio da će intenziviranje snežnih padavina biti nastavljeno i u subotu ujutru kada će u većini krajeva, osim na severu Vojvodine, doći do povećanja snežnog pokrivača za novih 15 do 30 centimetara, lokalno i preko 40 centimetara. Više snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima Srbije.

U Srbiji će sutra duvati slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus tri do nule, a najviša dnevna od nula do tri stepena.

U Beogradu će sutra takođe biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći. Duvaće slab i umeren vetar. Dnevna temperatura biće od minus dva do nula stepeni.

U Srbiji će u subotu biti oblačno vreme sa snegom, uz postepeni prestanak padavina posle podne. U nedelju ujutru biće slab i umeren mraz, a tokom dana suvo i toplije.

U ponedeljak se očekuje novo naoblačenje s kišom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. Na planinama će padati sneg. Od utorka do četvrtka biće pretežno oblačno, mestimično sa kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.