PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Spremite se – pašće i do POLA METRA SNEGA!

Sneg u Srbiji bez prestanka veje više od 24 sata. U većem delu zemlje do kraja dana i u toku noći očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 20 do 50 centimetara, dok će u Banatu biti i veći.

Sneg
Beta

Sutra ujutro i pre podne očekuje se slabljenje i prestanak snega.

Kako se navodi u upozorenju objavljenom na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na severu, zapadu i jugozapadu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 50 centimetara.

U centralnim i istočnim krajevima Srbije danas posle podne i uveče očekuje se pojačanje padavina, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 40 centimetara.

U Timočkoj Krajini sneg će preći u kišu i očekuje se poledica, a sutra posle podne prestanak padavina.

Na jugu i jugoistoku Srbije do kraja dana kiša će preći u sneg, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara.

U Beogradu do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 25 centimenatara u nižim delovima, a do 40 centimetara u višim delovima grada. Sutra ujutro i pre podne u prestonici se očekuje slabljenje i prestanak padavina.

Saobraćaj je zbog snega na putevima usporen, ali prohodan u svim krajevima naše zemlje. Na kolovozima ima poledice, ponegde je maglovito, pa je neophodan dodatan oprez za volanom.

Na prilazima planinama neophodna je zimska oprema. Auto-moto savez Srbije upozorava vozače i podseća ih da mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje.

– Sve ulice prvog prioriteta na teritoriji grada Beograda, a to je 1.800 kilometara ulica kojima ide javni prevoz, potpuno su čiste i njima nesmetano ide prevoz – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da je sada prioritet da se očiste trotoari.