PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Stiže zahlađenje, padaće kiša, a u ovim krajevima ČAK I SNEG

Naoblačenje iz severnih i zapadnih predela Srbije sutra ujutru će se proširiti na centralne, a pre podne i na ostale krajeve uslovljavajući osetan pad temperature, kišu, pljuskove, a u južnoj i jugoistočnoj Srbiji ponegde i grmljavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kisa
Dnevno.rs/Petar Marković

Duvaće umeren i jak vetar, severozapadni, samo još ujutro na istoku i jugu biće slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni Celzijusa, a najviša od 14 stepeni na severozapadu do 24 stepena na istoku i jugu.

Posle podne, uveče i tokom noći u većini predela biće postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, najpre na severozapadu uz slabljenje vetra. Tokom noći na visokim planinama biće kratkograjnog snega.

U Beogradu će sutra biti oblačno i osetno hladnije, povremeno sa kišom i pljuskovima. Duvaće umeren vetar, povremeno i jak, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 14 do 16 stepeni. Uveče će biti prestanak padavina, a tokom noći postepeno smanjenje oblačnosti uz slabljenje vetra.

U Srbiji će naredne sedmice u većini dana biti hladno, umereno oblačno i uglavnom suvo, samo u subotu, utorak i četvrtak biće oblačno, mestimično sa kišom. Krajem narednog sedmodnevnog perioda očekuje se porast temperature.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.