PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Večeras kreće KIŠA I OLUJNI VETAR, od utorka PRAVA ZIMA

Vreme
Beta

Posle podne na jugu, a uveče i noću i u ostalim krajevima povremeno kiša, vetar u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u košavskom području u pojačanju, uveče i u toku noći na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

 

U Srbiji će ujutro po kotlinama i u nižim predelima biti kratkotrajna magla, a u toku dana umereno oblačno, malo toplije i u većem delu suvo.

Posle podne na jugu, a uveče i noću i u ostalim krajevima povremeno kiša. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, posle podne u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u košavskom području u pojačanju, uveče i u toku noći na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 8 C, a najviša od 13 do 19 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu ujutro u nižim delovima grada kratkotrajna magla. U toku dana umereno oblačno, suvo i malo toplije.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 8 C, najviša oko 19 C. Uveče i u toku noci povremeno kiša, uz jak jugoistočni vetar.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana – do 19. novembra

Od ponedeljka do četvrtka oblačno s kišom. U ponedeljak malo hladnije uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u planinskim predelima jugozapadne Srbije sa udarima olujne jačine.

Od utorka osetno hladnije uz skretanje vetra na severozapadni. Na planinama prelazak kiše u sneg i stvaranje snežnog pokrivača, naročito na zapadu i jugozapadu Srbije.

Od petka uglavnom suvo, ujutro mestimično slab mraz, danju malo toplije.