Duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura kretaće se od 10 do 19 stepeni Celzijusa, a najviša od 28 do 31 stepen.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima. Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura biće oko 19 stepeni Celzijusa, a najviša oko 29 stepeni.

Relativno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje bolesnicima sa srčanim i respiratornim tegobama.

U Srbiji će se narednih sedam dana u većini mesta zadržati suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Do ponedeljka biće toplije sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 30 do 34 stepena Celzijusa.

Kratkotrajni pad temperature za oko pet stepeni Celzijusa očekuje se u utorak i sredu, a od četvrtka temperatura će ponovo biti u porastu.

U planinskim predelima, uglavnom na jugu i istoku Srbije, lokalni popodnevni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u subotu, 20. jula, a zatim od utorka do nedelje, dok je u Vojvodini prolazna kiša moguća u ponedeljak posle podne.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.loading...