PROGNOZA ZA OVU NEDELJU: Prolećne temperature, idemo i do +18 STEPENI, a onda opet PROMENA

Ujutro mestimično magla. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, toplije i u većini mesta suvo.

Jesen
Pixabay.com

Na jugu i jugozapadu pretežno oblačno ponegde sa kišom, na planinama provejavanje snega. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -3 do 5, a najviša od 5 na severu do 13 stepeni na jugu.

U sredu ujutro mestimično magla, tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim periodima i još toplije. Na severu zemlje će preovlađivati oblačno, ali će se zadržati suvo. Vetar uglavnom slab, južni, jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 4, a najviša od 9 do 15 stepeni.

Umereno oblačno sa sunčanim periodima i još toplije u četvrtak. Na severu zemlje će preovlađivati oblačno, sa kratkotrajnom kišom na severu Bačke i Banata. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 12 do 17 stepeni.

U petak malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima i toplo. Vetar slab, južni. Najniža temperatura od 2 do 7, a najviša od 12 do 18 stepeni.

U subotu i u nedelju veći deo dana umereno oblačno sa sunčanim periodima i suvo. Dnevna temperatura znatno iznad proseka za ovaj period godine. U nedelju od sredine dana najpre na jugu i jugozapadu naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom koje će u toku noći zahvatiti celu zemlju. Zatim, do kraja perioda oblačno, hladnije, u nižim predelima mestimično sa kišom, u višim sa snegom. Zadnji dan perioda sneg moguć ponegde i u nižim predelima.