PROGNOZA ZA VIKEND – HAOS! Red kiše, red sunca, malo vrućine, malo oblaka, a to i NIJE ONO NAJGORE

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, a posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti redja pojava pljuskova i grmljavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Hitna pomoć Leto
Beta

Uveče i tokom noći na severu i zapadu predviđa se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom.

Vetar će biti slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21,  a najviša dnevna od 28 do 33 stepena Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura biće oko 21, a najviša dnevna oko 31 stepena Celzijusa. Uveče i tokom noći uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U Srbiji će od nedelje do utorka biti promenljivo i nestabilno mestimično sa pljuskovima i grmljavinom i sa uslovima za lokalne grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom. Od srede se predvidja postepena stabilizacija uz redju pojavu kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.