PROGNOZA ZA VIKEND: Obavestite se pre nego što rešite da provedete dan u prirodi

Iako će temperatura prvog dana vikenda biti prijatna, meteorolozi ne mogu da vam garantuju da će biti i bez kiše. Lokalno su mogući i kiša i grmljavina.

Livada
Jamie McCaffrey / Source / CC BY

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkoz zavoda u subotu će biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne.

Vetar će danas biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najviša temperatura iznosiće od 23 do 26 stepeni. Meteorolozi upozoravaju da je moguća lokalna pojava grmljavine, sa verovatnoćom od 80 odsto.

I u nedelju će biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a živa u termometru će dostizati 24 podeljak.

Na snazi je i upozorenje za lokalnu pojavu grmljavine sa količinom padavina preko 10 litara po metru kvadratnom do tri časa.

Ništa neće biti bolje ni početkom nedelje. Za ponedeljak i utorak, u severnim, zapadnim i centralnim delovima Srbije, kao i u pojedinim delovima teritorije Beograda, pašće velika količina padavina (40 mm i više za 24 časa).loading...