Ime devojke nije otkriveno, ali je ona prema pisanju "Oladeke" izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je "zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem".

 

Grčki portal “Oladeka” uspeo je da dođe do hostese iz kluba, devojke srpskog porekla, koja je najverovatnije razlog za pokretanje stravične tuče na Zakintosu u kojoj je život izgubio američki turista Bakari Henderson. Devojka je, ni kriva ni dužna, upetljana u ceo incident.

Ime devojke nije otkriveno, ali je ona prema pisanju “Oladeke” izjavila da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je “zašto se pored toliko Srba ona fotografiše sa crncem”. Tada je počeo pakao.

Jedan od momaka iz Srbije je udario Bakarija, nakon čega mu je ovaj razbio flašu u glavu.

Otišla sam sa troje Amerikanaca. Posle pet minuta sam se vratila i videla kako na ulici leži Bakari, bez svesti i kako mu teče krv iz očiju. Jedan od Amerikanaca je bio pored njega i pokušavao je da mu pomogne – izjavila je ova devojka.

Podsetimo, grčki list ProtoTema je objavio i izjavu, kako se navodi, “srpskog izbacivača”, koji je “prekinuo tišinu i ispričao šta se dogodilo”, a koja se podudara sa izjavom srpske hostese.

Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla imala je slobodan dan, ali je došla u klub gde se družila sa Amerikancima među kojima je bila i žrtva. Pričala je sa njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno Srba, od kojih je jedan prišao devojci i rekao: “Zašto se družiš sa Amerikancima”, pretećim tonom. Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin mu je zadao udarac u lice.

– Onda je Amerikanac uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen.

Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče po celoj glavi i telu –  rekao je srpski izbacivač za sajt protothema.gr.loading...