Progovorila SILOVANA devojka: ‘Majka je morala da me proda za seks kada sam imala 12 godina’

Silovanje Žena
Pixabay.com

Procenjuje se kako je širom sveta oko 4,5 miliona žrtvi seksualnog traffikinga

 

Dara Keo i njena majka Rotaba obe su bile u suzama kad je bilo vreme za odlazak.

Motorizovana rikša došla je po 12-godišnju Keo u njihovu jednosobnu kolibu u kambodžanskom glavnom gradu, Phnom Penhu da je odvedu na nepoznatu lokaciju.

Keo je plakala jer je bila prestrašena, a Rotana je plakala jer je učinila nešto nezamislivo – prodala je nevinost svoje ćerke bogatom starijem muškarcu. Vozač rikše odveo je Keo u podzemnu medicinsku kliniku gde joj je lekar proverio himen i testirao njenu krv na HIV. Korumpirani doktor u dogovoru je s bandom koja dogovara prodaju devica.

– Bila sam netaknuta i zdrava, što je doktor potvrdio. Potom su me odveli muškarcu koji me kupio. Morala sam da ostenem kod njega nedelju dana dok me je on silovao više puta, koliko god je želeo i nije nosio kondom – piriča danas 17-godišnja Keo.

Kambodžansko tajno tržište devicama u stalnom je porastu te daje posve drugačiju sliku od natrpanih neonski osvetljenih barova gde strani turisti plaćaju seks po ceni od 10 do 20 dolara. Klijenti tržišta s devicama su visokopozicionirani članovi vlade, vojske, policije, kao i brojni članovi azijske elite bogataša. Oni plaćaju od 500 do 1000 dolara za seks sa nevinom devojkom.

 

Procenjuje se kako je širom sveta oko 4,5 miliona žrtvi seksualnog traffikinga, odnosno prisiljeni su na seks i prostituciju, a 98 odsto njih čine žene i devojčice. U Kambodži, naciji od 15 miliona ljudi, na hilade devojčica svoj “prvi put” imaju s nekim ko je njihovoj siromašnoj porodici za to, iz njihove perspektive, pravo bogatsvo. Zločin je to što se događa, kaže dr. Čiv Kek Pung, predsednik vodećeg kambodžanskog Udruženja za ljudska prava.

Trgovanje nevinošću popularno je ne samo zbog fetiša na device, već i kao deo kulturalnog mita. Brojni stariji Azijati veruju kako im seks s devicama daje posebne moći, produžva život i štiti ih od bolesti. Takvo verovanje originalno potiče iz Taoista, a u severnokorejskom režimu postoji i elitna trupa devica u dobi od 14 do 20 godina, te su poznate kao “grupe za zadovoljstva” prisiljene da pružaju seksualne usluge vodećim službenicima partije.

U Kambodžu na seks s devicom dolaze bogataši iz Kine, Singapura, Vijetnama i brojnih obližnjih zemalja kao i iz same Kambdože. Ovde dolaze poslovno, a sve im unapred srede tzv. brokeri. Ženska čednost zapisana je u religijskom “Ženskom zakonu” i računa se na to da tinedjžerke čuvaju svoj himen, a Keo i Rotana s početka priče otkrile su kako im je prodavanje devičanstva bio poslednji izlaz zbog njihovih finansija jer bi u suprotnom bile bačene na ulicu zbog neplaćanja stanarine od 10 dolara mesečno.

U zemlji gde većima populacije živi s manje od jednog dolara na dan, izazov da se prihvate veće cifre za prodaju nevinosti siromašnima je ogromno iskušenje.

– Htela sam da spasim svoju majku – rekla je Keo i prepričala je šta je doživela.

” Morala sam da mu dam potvrde od lekara, naredio mi je da se skinem, potom me prikliještio za krevet, otkopčao svoje pantalone i obavio to. Bol je bila užasna. Reč je o kambodžanskom političaru koji je još na funkciji. Zabranio mi je da napuštam sobu i dolazio je nekoliko puta tokom dana. Par puta me je pitao da li me boli, a kad sam to potvrdila, postao je još grublji. Kad sam ostala sama, upalila bih TV i plakala, nisam smela da zovem kući.”

Kad je oslobođena, genitalije su joj bile razderane i natečene, a majka ju je poslala lokalnom doktoru koji joj je dao analgetike. Sledeće dve nedelje imala je velike bolove i probleme s mokrenjem. Ne zamera majci ništa, jedino se oseća tužno što su obe došle u takvu situaciju.