PROMENE U SAOBRAĆAJU: Zbog manifestacije “Ulica otvorenog srca” izmenjene trase GSP vozila

U Svetogorskoj i Makedonskoj ulici u Beogradu, na delu od Dečanske do Takovske, danas od 6h do 20 h menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Gsp
Dnevno.rs/Petar Marković

Do izmena je došlo zbog manifestacije “Ulica otvorenog srca”.

Tako linija EKO 1 saobraća redovno do 11.30, nakon čega se vozila povlače u garažu, a ukidaju se trolejbuske linije 28, 40 i 41 (celodnevno). Biće uspostavljena autobuska linija 40A (Zvezdara – Banjica 2) koja će saobraćati od prvih jutarnjih polazaka do 12 sati, sledećom trasom: Zvezdara – Čingrijina – Dimitrija Tucovića – Cvijićeva – Jaše Prodanovića – Takovska – Kneza Miloša – Bulevar vojvode Putnika – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Neznanog junaka – Crnotravska – Paunova – Banjica 2.

Linija će od 12 sati do poslednjih polazaka saobraćati na delu od raskrsnice ulica Takovska i 27.marta do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića sledećim saobraćajnicama: 27.marta, Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Savska (u smeru prema Zvezdari – Kneza Miloša), Bulevar vojvode Putnika…

Vozila sa linija 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanska – Braće Jugović – Bulevar Despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta i dalje redovnim trasama.

Vozila gradskog prevozac će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Dok traje “Ulica otvorenog srca” od šest do 20 sati biće isključen napon u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, na delu kontaktne mreže od Dečanske do Takovske ulice. 

Budući da će u na pojedinim opštinama neke ulice biti „otvorenog srca”, od jedan sat posle ponoći u utorak, 1. januara, do 20 sati javni prevoz saobraćaće nešto drugačenije nego što je u običajeno.

Tako se na Čukarici, na Banovom brdu za saobraćaj zatvara Požeška, na delu od Kijevske do Žarka Vukovića Pucara.

Zbog toga će autobus na liniji 12A saobraćati: 

– u smeru ka Banovom brdu: Bulevar vojvode Mišića – Radnička – Vijadukt – Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška i dalje redovnom trasom;

– u smeru ka Savskom trgu: Požeška – Kijevska – Lješka – Kirovljeva – Požeška i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linija 37 i 85 će saobraćati: u smeru ka periferiji : Radnička – Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu: Kijevska – Lješka – Kirovljeva i dalje redovnim trasama.

“23” i “53” će saobraćati: u smeru ka periferiji : Radnička – Kirovljeva – Lješka -Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška – Blagoja Parovića i dalje redovnim trasam, a u smeru ka gradu: Kijevska – Lješka – Kirovljeva i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linije 57 će saobraćati: Požeška – Kijevska – Lješka – Kirovljeva – Požeška i dalje redovnom trasom, a oni sa linije 87: Požeška – Kijevska – Lješka – Kirovljeva i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linija 51 i 52 u oba smera, će saobraćati: Radnička – Savska magistrala – Svetolika Lazarevića – Radnička – Lazarevački drum – Trgovačka i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija 58 i 88 u oba smera, će saobraćati: Radnička – Savska magistrala – Lazarevački drum – Vodovodska i dalje redovnim trasama.

Linija 49 će ići: u smeru ka Banovom brdu :Teodora Drajzera – Bulevar vojvode Mišića – Petlja Radnička – Radnička – Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška i dalje redovnom trasom, u smeru ka Voždovcu: Kijevska – Lješka – Kirovljeva – Požeška i dalje redovnom trasom.

Ukidaju se stajališta: “Bioskop Šumadija”, “Škola Josif Pančić”, “Dom zdravlja” i “Kijevska” u oba smera, za sve linije i “Kneza Višeslava” u oba smera za liniju 12A.

Takođe, privremeno se ukidaju i stajališta “Ada Ciganlija” u smeru ka periferiji za linije 51, 52, 58, 88, “Trebevićka” u oba smera, za linije 51, 52, 58 i 88. 

Uspostavljaju se:

“Stanka Opsenice”, “Petra Mećave” i “Kijevska” (u oba smera) u Lješkoj ulici, za linije 12A, 23, 37, 49, 53, 57, 85 i 87.

“Kirovljeva” (u smeru ka Banovom brdu) u Kirovljevoj ulici za linije 12A, 23, 37, 49, 53 i 85; (u smeru ka gradu) za linije 12A, 23, 37, 53, 85 i 87.

“Valjevska” (u smeru ka Vidikovcu) u Požeškoj ulici, za linije 23 i 53.

Na izmenjenom delu trase, autobusi sa linija 12A, 49, 51, 52, 58 i 88 će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Autobusi sa linija noćnog saobraćaja koje u redovnom režimu saobraćaju Požeškom ulicom će saobraćati delimično izmenjenom trasom – kroz Lješku ulicu, kao i autobusi sa dnevnih linija u izmenjenom režimu.

„Ulica otvorenog srca” održava se i u Borči, u ulici Bratstva i jedinstva, pa će od osam do 16 sati doći do izmena u saobraćaju.

Tako će linije 85 i 96 će, na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva do terminusa “Borča 3”, u oba smera saobraćati ulicama Bratstva i jedinstva, Valjevskog odreda, zatim ulicom Ratnih vojnih invalida do terminusa “Borča 3”.

Vozila sa linije 95 i 105L će, na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda – Ratnih vojnih invalida do terminusa “Borča 3”, u oba smera saobraćati ulicom Ratnih vojnih invalida do terminusa “Borča 3”.

Uspostavljaju se privremena stajališta: Kombinatova (u oba smera) u ulici Ratnih vojnih inavlida, neposredno po prelasku raskrsnice sa ulicom Valjevskog odreda, gledajući iz pravca Zrenjaninskog puta ka terminusu Borča 3.

Tokom održavanja manifestacije “Novi Beograd – grad otvorenog srca ” u Bulevaru Zorana Ðinđića prvog dana nove godine od šest do 17 sati vozila na linijama 17, 68, 70 i 74 će od raskrsnice Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Ðinđića do raskrsnice Bulevara umetnosti i Bulevara Zorana Ðinđića, u oba smera saobraćati preko kružnog toka, ulicama Bulevar Mihajla Pupina i Bulevarom umetnosti i dalje redovnom trasom.

Vozila JGS-a na izmenjenom delu trase će koristiti sva postojeća stajališta.