Član italijanske krajnje desničarske partije Severna Liga i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to baš zbog boginja.

Masimilijano Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle nedelje “zaradio” boginje.

– Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem – napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi britanski Indipendent.

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji dece pre polaska u školu. Kako se navodi, Fedriga je isticao da roditelje ne bi trebalo “prisiljavati” da vakcinišu decu. On je priznao da su njegova deca vakcinisana, a porekao je i da je eksplicitno protiv vakcinacije.

Prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju decu nije najbolji način u borbi protiv epidemije, tvrdio je Fedriga.

– Uvek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno poverenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od dece, a ne shvataju da su moja deca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima – rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Slučaj Masimilijana Fedrige prokomentarisao je i poznati italijanski lekar Roberto Burioni, koji je poželeo Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

– Jedini način da izbegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo sprečili cirkulaciju tog opasnog virusa – napisao je Burionio na Fejsbuku.loading...